A kávézós barátnőm mesélt a multifunkciós babakocsiról

A barátnőmmel, Apolkával nagyon szeretünk együtt kávézni. Van is a fővárosban egy kedvenc helyünk, ahol egyszerűen nagyon finom a kávé, igaz elég drága is. De ha egy hónapba egyszer vagy kétszer megengedhetjük magunknak, hogy ott kávézzunk, annál nincsen jobb dolog. Egyszerűen hihetetlenül jó érzés, feltölt a jó kávé. És persze közben kibeszélhetjük a gondjainkat, bajainkat, örömünket, bánatunkat és mindent. Persze, Apolka mostanság egyre elfoglaltabb és egyre kevesebb ideje van rám, mivel ott van a két szép, tündéri gyermeke, így szoktunk olyan estéket is rendezni, amikor átmegyek hozzá, és együtt beszélgetünk, míg a gyerekek alszanak vagy játszanak. Türelmes vagyok vele, mivel én is már a negyedik hónapba járok, és nekem ez lesz az első babám, így még meg kell látnom, ki kell tapasztalnom a dolgokat. Valamint minden jó tanácsot figyelmesen hallgatok tőle. Legutóbb a parkba beszéltük meg a találkozót, de Apolka nem jött egyedül. Hanem a kisebbik gyerek is vele volt, Noémi.

 • Szia! Remélem nem baj, hogy elhoztam. Úgy volt, hogy Zoli tud vigyázni rá, de aztán mégis be kellett mennie dolgozni. – kezdte a mentegetőzést.
 • Helló! Semmi baj! Valaki milyen szép! – foldultam a kislányhoz.

Megcsikiztem a hasát, mire ő elnevette magát.

 • Na, hát! És milyen szép babakocsija van! Honnan van?
 • A babakocsik.hu-ról rendeltem. Multifunkciós babakocsi, így mózeskosárrá,és sportüléssé is át lehet alakítani. És nézdd meg milyen jó az anyaga! Fogd csak meg!

Megfogtam a babakocsi külső borítását. Tényleg elég szép anyagból készült. Biztos egy vagyonba kerülhetett!

 • Na, és? Te nem gondolkodtál már el azon, hogy veszel egy babakocsit a picinek? Már nincs sok idő hátra!
 • Nem, nekem nincs arra pénzem. Szerintem én egy használtat fogok verbuválni valahonnan…
 • Használtat? Te tudod! De azért nézdd meg az oldalt, tényleg szépek vannak!

Mivel azért kíváncsi voltam, hogy mennyibe kerülhet egy Apolkáéhoz hasonló babakocsi, így megnéztem az interneten azt az oldalt, ahonnan rendelte. Hmm… Na, jó, azt be kell vallani, hogy tényleg szépek. Különösen a multifunkciós modellek! A nekem tetszőn a váz összecsukható volt a sportülőrésszel. Nagy mértékbe lehetett variálni a színösszeállítást. Négy fajta textílanyag, és hat különböző váz szín. A napelenző rész állítható és védi a gyermeket a különböző időjárási viszontagságoktól. A napelenzőbe egyébként kupola is van beépítve, ami biztosítja a szellőztetést. Rájöttem, hogy nagyon sok lényegi összetevője van egy babakocsinak. A súly is számít, a multifunkciós modellnek a súlya 3,4 kilogramm. Ez nem sok. Plussz rájön a baba súlya, ami egészséges esetbe 3-4 kiló, akkor még talán én is fel tudom emelni, és felvinni a lépcsőn. Végül annyira megtetszett a babakocsi, hogy betette a kosárba, és megrendeltem. A férjem bankkártyájával. Oké, tudom, szólnom kellett volna neki, de én úgy gondoltam, hogy ha elsőre így elé állok, biztos lehurrog, mert megbeszéltük, hogy használtat veszünk. Így viszont, gyűjtöttem az érveket, az általam kiválasztott babakocsi mellett, és reszketve vártam, hogy hazaérjen a munkából. Mikor megérkezett, reszketve nyitottam ajtót. A kiakadás nem maradt el:

 • Rita! Jössz nekem egy vallomással! – kezdte el a szidást köszönés nélkül. – Hová tűnt a pénzem?
 • Hát az úgy volt… – kezdtem neki.
 • Kímélj meg a felesleges köröktől! Mit vettél?
 • Hát, ömm.. izé…
 • Halljam! – kiabált rám.
 • Hát egy… babakocsit.
 • Babakocsit? Tényleg?

Itt már elszállt a mérge. Szerintem azt hitte ruhát vettem, vagy valami hasonlót. Szóval így azért kissé megnyugodott. Persze sokallta rá a pénzt, de akkor elkezdtem mesélni neki, hogy multifunkciós, és megmutattam a videót a weboldalon. Először csak fogta a fejét, aztán a végén már mosolygott.

Nemsokára kihozták a babakocsit. Megnyugtattam a férjem, hogy garancia van rá, amit a futár is elmondott, és nekiláttunk az összeállításának. A férjem nagyon ügyes, így hamar össze tudtuk állítani a babakocsit, és a végén a férjem is bevallotta, hogy maga a babakocsi szép anyaga és kinézete neki is tetszik. Másnap elmeséltem Apolkának, és megbeszéltük, hogy nemsokára majd együtt fogunk sétálni a babákkal a parkban. Nagyon várom, hogy megszülessen a kicsi!