Apróhirdetési oldalon adtam el az ingatlant, így új kávéfőzőt vehettem

Egyik barátnőm mindig az mondogatja, hogy az embereknek nincs pénze új ingatlanra, olyan drágaság van, hogy legföljebb a nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak, hogy újabb meg újabb házakat vegyenek, és abba fektessék a vagyonukat. De lakásoknak is olyan magas árai vannak, hogy az egyszerű emberek nem engedhetik meg maguknak, csak akkor, ha hitelt vesznek fel.

Sajnos én is ezt látom magam körül, a fiatalok, akik szívesen vennének ingatlant, nem tudják rájuk összekaparni a pénzt, így nincs nagyon más lehetőségük, mint hogy albérletbe menjenek, és végül annak a havi fizetésére csordogáljon el a fizetésük. A mi városunkban sem zsong az ingatlanpiac, azért is aggódtam akkor, amikor elhatároztam, hogy el akarom már adni a lakást, amit örököltem. Ráadásul kellett is a pénz, mert a kávézóban már elkelt a felújítás. Ki is festettünk, lecseréltük a bútorzat egy részét, új csészéket is vettünk, de kellett volna már egy új kávégép is, mert ami eddig volt, az folyton elromlik már, és lassan a javíttatása többe van, mint amennyit magában megér.

A barátnőm tippje segített az eladásban

Szóval felraktam a lakást pár helyre a neten, de hiába volt fenn napokig, valahogy senkinek sem keltette fel a figyelmét, nem kerestek miatta. Jó, tudom, hogy nem egy modern lakás, nem is ma volt felújítva, de szép állapotban van, és jó környéken. De sajnos manapság inkább azok a lakások mennek el, amiknek teljesen modern a kialakítása, és légkondi is van bennük. De nem akartam most a lakásra költeni, éppen meg akartam volna szabadulni tőle.

Erre a barátnőm bejött egyszer a kávézóba, és adott egy jó tippet. Azt mondta, hallott egy apróhirdetési oldalról, ahová fel lehet rakni ingatlanokat is. Szerinte érdemes megpróbálni, mert az ilyen oldalakat többen nézik, mint némelyik ingatlanos hirdetést. Úgy gondoltam, nincs mit veszítenem, kipróbálom.

Az apróhirdetési oldalt még én is tudtam kezelni

Nagyon egyszerű volta nextaprora regisztrálni, és a lakás hirdetésének összerakása meg még egyszerűbb. Nem volt más dolgom, csak adni egy címet a hirdetésnek, ami alapján megtalálják a lehetséges vevők. Aztán el kellett helyeznem egy kategóriában, amik közül több is volt, például jármű, divat, műszaki cikk meg hasonlók, és azon belül voltak még alkategóriák, például a divaton belül a ruhák meg a kiegészítők. Én persze az ingatlant választottam ki. Ezután csak meg kellett adni a helyét, hogy milyen megyében van, ezen persze egy leírást is kellett csinálnom, amiben benne van, hogy hol van az ingatlan, mekkora, hány szobás, milyen állapotban van, milyen a felszereltsége, meg még egyéb hasznos dolgokat, amik az eszembe jutottak. Ezen kívül fel lehetett tölteni fényképeket is, amik nagyon fontosak, anélkül senki nem foglalkozott volna a hirdetéssel. Meg persze fel lehet tölteni tervrajzot is.

Miután megcsináltam a hirdetést, elég gyorsan jelentkezett is valaki, és rögtön látni is akarta a lakást. Nem is kellett sokat keresgélnie érte, csak beírta, hogy eladó lakás szolnok. És meg is találta. Meg mutattam a lakást, és tetszett neki, rögtön ajánlatot is tett rá. Nem is hittem el, hogy tényleg ilyen gyorsan sikerült eladnom az ingatlant.

Hála a barátnőm tippjének, megszabadultam a lakástól, és elég szép összeget kaptam érte. Ha nem próbáltam volna meg az oldalt, amit javasolt, talán még mindig vadászhatnám a vevőket. És a legjobb az egészben, hogy a kapott pénzből végre vehetek egy új kávégépet a kávéházba. Így a vendégeim is jól járnak, és az üzletet is fejlesztjük.