Az elveszített férfi oldaltáska története

A kávézó egy olyan hely, ahol életem egyik legfontosabb részét töltöm, és ahol szinte a legérdekesebb dolgok történnek velem. A törzshelyem, ahová lejárok minden reggel, és aztán munka után, délután, egy igazán hangulatos, és jó kedvű hely. Kedves a kiszolgálás, szép a berendezés, de ami még ennél is fontosabb, nagyon, de nagyon finom a kávé. Minden reggelem úgy kezdődik, hogy összekapom magam, és már szaladok is le, hogy elindulhasson a nap azzal az isteni finom koffeinbombával. És, persze délután is, miután végeztem a munkámmal, mindig beugrok egy pillanatra, hogy lehörpintsem a délutáni adagot. Főleg ilyenkor, délután pörgős lent az élet, mindig sokan vannak, sok féle ember találkozik egymással. És, ahol sok az ember, ott sok az esemény is, mint az természetes. Történt például, hogy egyik délután, mikor szokásosan betértem a kávézóba, megláttam, hogy valaki a szokásos székemen felejtette a bőr oldaltáskáját! Nagyon szép darab volt, igazán kifinomult és elegáns, nagyon tetszett nekem. Nézegettem, hogy úgy mondjam, csodáltam, és vártam, hogy visszatérjen a tulajdonosa, de nem jött érte senki, pedig már egy óra is eltelt. Ilyenkor óriási dilemma, hogy az ember mit tegyen. Van-e joga belenézni, vagy egyáltalán hozzáérni, hiszen ez a csodás táska másnak a tulajdona? Vagy hagyjuk csak ott, míg a tulajdonos vissza nem tér? És ha nem tudja, hol veszítette el? Szükségszerű, hogy értesítsük, és ahhoz pedig egy elérhetőséget kell keresni!

Nem tétováztam hát, belelestem a táskába. valami elképesztően praktikus volt a belső elosztása, pontosan olyan, mint amilyet magamnak is el tudtam volna képzelni. Lenyűgözött az anyaghasználat, a megfontolt kivitelezés, a minőségi varrás, egyszerűen ámulatba ejtett, hogy milyen csodálatosan kivitelezett munka. Egy darabig el is felejtettem, hogy miért is nyúltam bele, mert annyit álmélkodtam. Majd hirtelen eszembe jutott, hogy mit is keresek, és egy noteszben meg is találtam a telefonszámot, amit azonnal tárcsáztam. Egy meglehetősen szimpatikus srác volt a tulajdonos, és jól gondoltam, fogalma sem volt róla, hol veszíthette el a csodás táskáját, így nagyon hálás volt érte, hogy felhívtam. Mikor odaért, majd hogy nem a nyakamba ugrott örömében, annyira boldog volt. Mint kiderült, nem azért, mert pénz, vagy érték volt a táskában, hanem azért, mert ő is nagyon szereti ezt a darabot, és különleges kötődés is fűzi hozz, hiszen a megboldogult édesapjától kapta ajándékba. Elmesélte, hogy az öreg úr nagyon kifinomult ízléssel rendelkezett, és nagyon sokáig kereste neki ezt a táskát, mire rátalált, és megvásárolta. Tűkön ültem,. hogy megtudjam, honnan lehet ezt a mesteri darabot beszerezni. A srác elmesélte, hogy egy webshopról rendelték, és a telefonján, amit szerencsére a zsebében tart, meg is mutatta nekem, hogy melyikről. Nem csak ez az egy férfi oldaltáska, hanem sok másik kiváló darab is megtalálható volt az oldalon, alig győztem kapkodni a tekintetem közöttük. Több színben, több fazonban megvásárolható ott ugyan ez a minőség, és még az ára is teljesen szolid ahhoz képest, amennyire én gondoltam első körben érte. Hiszen egy ilyen finom bőrből készült remekmű máshol vagyonokba kerül, itt viszont nem volt több az ára, mint máshol egy silány műbőr darabnak.

Erre konkrét példát is tudok hozni, hiszen már egy ideje táska vadászatban vagyok, de nekem nem felel meg ám akármi, így bejártam rengeteg boltot az igazira vágyva. Olyan felháborítóan gyenge minőségű táskákat akartak rám sózni vagyonokért, hogy az eszem megállt tőle. De főleg attól voltam elképedve, hogy az árusítók milyen óriás meggyőződéssel állították, hogy márpedig a termékük egy igazi mestermunka, miközben egy borzalmas tákolmányt mutattak nekem. Én el sem hittem, hogy ez a szomorú valóság, és már le is mondtam róla, hogy valaha megtalálom a tökéletes táskát, de most itt volt előttem, és szinte a meghatódottságig spannoltam magam az örömtől.

A fiú megkérdezte, hogyan hálálhatná meg, hogy visszajuttattam hozzá a tulajdonát. Nekem bőven elég volt az, hogy elárulta, honnan szerezhetek be magamnak egy ilyen fenomenális táskát. Ajánlott ő pénz jutalmat, ajándékot, de nem volt rá szükség. Amire szükségem volt az a táska lelőhelye, és ezt megh is kaptam tőle. Nem is késlekedtem sokáig, még aznap este megrendeltem. Nagyon várom már, hogy kiszállítsák, azt írták, néhány nap. Mivel az interneten mindenhol nagyon jó véleménnyel voltak erről a webshopról, és a srác is nagyon dicsérte, így egy pillanatig sincsen okom kételkedni ezekben a tényekben. A darab, amit rendeltem kicsit más, mint az övé, de nekem ez praktikusabbnak hatott, emiatt is izgalomban vagyok egy kicsit. De nagyon is hiszem, hogy ha megérkezik, nem fokok csalódni, mert csodálatos lesz.

Na, ilyen izgalmak történnek velem lent, a kávézóban. És hihetetlen módon, mindig profitálok valahogyan belőle. Mert nem ez az első eset természetesen, hogy valami furcsaságból egy kis haszonnal keveredtem ki. Ha szorgalmasan olvassátok a blogot, lehet, hogy a későbbiekben egyéb történeteim alakulásába is beavatlak benneteket!