Az információ, hogy a fogpótlásra tb támogatás jár, ingyen sütit hozott a konyhára

Vannak bizonyos szakmák, aminek szerves része, sőt úgy mondanám, hogy lényege az emberekkel történő kommunikáció, ennek egyik területe például a kereskedelem, vagy szolgáltató ipar. Én úgy gondolom, hogy ebben az esetben nagy hangsúly van a megjelenésen is, fontos, hogy bizalmat ébresszünk az emberekben, gondolom én, aki mindig a “másik oldalon”, mint vásárló vagy a szolgáltatás igénybe vevője álltam. Ne értsetek félre, itt most elsősorban az ápoltságra, nem a testi adottságokra gondolok. Ez a gondolat arról jutott eszembe, hogy a minap voltam egy kávézóban a barátnőmmel a körúton ahol minden héten kötelező jelleggel megtartjuk a heti pletyka óránkat. Nagyon jó kis hely, már évek óta oda járunk, a kávé isteni, a kiszolgálás kifogástalan, és persze nagyon finom süteményeket lehet kapni, szóval a fogyókúrára nagyon veszélyes. Dolgozik ott egy pincérnő, akivel nagyon jóba lettünk mióta oda járunk, mindig kapunk extra tejszínhabot a kávénkra. Nagyon kedves, közvetlen lány, különösen azért szimpatikus, mert nagyon mosolygós, de ebből kifolyólag elég hamar szemet szúrt, hogy a fogai nem túl szépek. Egyrészt farkas foga van (nem tudom ez mond-e nektek valamit), amit mondjuk fogszabályzással lehet korrigálni, persze ez sem olcsó mulatság, tudom. A másik nagyon szembetűnő dolog az a hiányzó foga volt, ami nyilván nem elől, hanem oldalt a felső fog íven volt, de mosolygásnál eléggé látható.

Persze aláírom, hogy a fogászati kezelések nem olcsók, bár kevesen tudják, hogy némely szolgáltatásokra tb támogatás jár. Az egyik ilyen fogászati kezelés a fogpótlás tb támogatással. Ez lehet rögzített vagy kivehető fogpótlás, nyilván a fogászati konzultáció alkalmával derül ki, kinek melyik a legmegfelelőbb választás. Átmeneti megoldásként használatos az ideiglenes fogpótlás, ebből az olcsóbb kategória a kivehető klipsz, de létezik teljesen kivehető változat is. A rögzített fogpótlások esetében fémkerámia és cirkónium korona között lehet választani, míg a kivehető pótlások lehetnek teljesen és részlegesen kivehetők is. Nyilván a pénztárcánk is erősen befolyásolja a választásunkat, de ha figyelembe vesszük, hogy a fogpótlásra tb támogatást is igénybe vehetünk, akkor esetleg választhatjuk a kicsit drágább, de tartósabb megoldást is.

A fogászat, ahova én járok kínál hasonló szolgáltatásokat, minden orvos profi szakember és emellett pedig nagyon segítőkészek. Tőlük tudom, hogy igénybe lehet venni tb támogatást a fogpótlásokra is.

Gondoltam, mivel elég jóban vagyunk a csajjal a kávézóban, csak nem bántom meg vele, ha szólok neki erről a lehetőségről, ha már az információ birtokába jutottam, nem tartom meg magamnak. Szegénynek tudom, hogy szűkösek az anyagi lehetőségei, mivel egyedül neveli a kisfiát, ezért gondoltam hasznát veheti ennek a információnak.

Azóta már össze futottam vele és boldogan mesélte, hogy sikerült megcsináltatnia a fogpótlást tb támogatással a fogászaton, ahova én is járok. Ő is nagyon meg volt elégedve az árakkal és a kezelés színvonalával is, egy ingyen sütit is ígért nekem legközelebb hálája jeléül. Én pedig természetesen örültem, hogy segíthettem.