Kávét önteni a hidraulikus rendszerbe, vagy hidraulika olajt a kávés csészébe?

Mindig is álmom volt összehozni egy olyan kávézót, ami 4 keréken gurul. Az ötlet onnan született, hogy rájöttem, hogy mennyire jól mennek a különböző „street food” éttermek mostanában. És ezen felül milyen jó lenne, hogy ha bárhova el tudnék juttatni egy pohár finom, forró, gőzölgő kávét. El is kezdtem tervezni a kis négykerekű kávézómat, amit egy átalakított VW T3-asból terveztem átalakítani.

Neki is estem először is az autóvásárlásnak, hogy honnan szerezhetnék be egy ilyen furgont a lehető legjutányosabb áron. Ezt egészen hamar meg is találtam és jöhetett a következő lépés. Be kellett vonnom egy autótervezőt az ötletembe, aki tudott segíteni még a kivitelezésben is. Itt már egy jóval nehezebb dolgom volt, hiszen nem minden bokorban találni egy jó áron dolgozó barátságos és segítőkész szakembert, aki nem csak az autó megtervezésében, de az átalakításában is rész tudna venni. Sok – sok ismerőst megkérdeztem, napokig, hetekig bújtam az internetet és kértem árajánlatokat, míg megtaláltam az igazit.

Kicsit úgy éreztem magam, mint ha egy társkereső weboldalon böngésznék és a különböző szempontok alapján próbálnám megtalálni magamnak a megfelelő párt. Szerencsére azért nem teljesen, de sok szempontból nagyon is hasonlított a dolog.

A lényeg, hogy hosszas keresgélés után, de végre megtaláltam a megfelelő embert, akivel rövid egyeztetés után, már neki is álltunk a feladatnak és nettó fél éves munkával (tervezés és kivitelezés egyben) sikerült elkészítenünk életem eddigi legfontosabb munkáját, a „Quattro Ruote Cafe” elnevezésü mobil kávézómat. Nem tudom leírni, hogy mennyire büszke és elégedett voltam, alig vártam, hogy lefőzhessem az első kávémat benne. Ezt meg is tettem, meghívtam pr közeli barátot és családtagot és ünnepélyes keretek között megnyitottam az üzletet.

Hatalmas sikere volt, arról nem is szólva, hogy a profil része volt a speciális módokon érlelt kávékülönlegességek árulása is. A sikerrel együtt jöttek a felkérések, különböző városokban az ott megrendezett eseményekre. Nagy öreömmel vállaltam és nagyon beindult a vállalkozásom.

Azonban az autó folyamatos karbantartást igénylet. Ennek legkényesebb részét a hidraulika és az annak karbantartása jelentette, mivel az átlagosnál nagyobb tömeget kellett cipelnie az autónak és nagyon sokszor egyenetlen talajon kellett több napon keresztül parkolni, és ez igen csak igénybevette a hidraulikus rendszer. Gyors és hatékony megoldást kellett találnom, fontos volt a lehető legjobb hidraulika olajat találjam meg, mivel ez felelős nagyon sok kényes rendszerért a hidraulikán belül.

Az úriember, – aki azóta jó barátom is lett – aki segített a tervezésben és kivitelezésben ajánlott nekem egy weboldalt , ahol meg tudom találni a számomra legmegfelelőbb hidraulika olajat. Neki is álltam a böngészésnek, hiszen mindennél fontosabb volt a probléma orvoslása, hogy a fékrendszer és a szervokormány központi rendszere is megfelelően működjön.

Bevallom a megfelelő terméket még nem sikerült megtalálnom, hiszen annyira nagy a kínálat, hogy még nem tudtam az egészet végig futni, ráadásul az autóm eléggé egyedi, de biztos vagyok benne, hogy meglesz a szívem választottja, hiszen már így is azért elég sok alternatívát találtam.