Kolléganőmmel a Duna-parti megemlékezésről

Végre sikerült összeegyeztetünk egy időpontot régen látott, barátommal, kolléganőmmel, Rékával, akivel az egyetemen csoporttársak voltunk, együtt diplomáztunk.
Ő Dunaújvárosban kapott munkát, én a fővárosban dolgozom, szóval nem volt a legegyszerűbb dolog, de végül tudott szabadnapot kérni, én kihasználtam a lehetőséget, és leutaztam hozzá. Be is ültünk egy kávézóba a viszontlátás kellemes izgalmával, hiszen vagy 4 éve nem találkoztunk, pedig anno évekig minden nap.

A kezdeti könnyed témák, és emlékek felelevenítése utána sajnos hamar kiderült, hogy a szabadnapok sajnos temetkezési ügyintézés miatt kerültek kivételre, mert édesanyja férje hosszú betegség után elhunyt. Az férj, Misi bácsi angliai rokonai pedig utaznak Magyarországra a megemlékezésre.

A lánya szeretné, ha a megemlékezés után mindenki lemenne a folyó partjára, és írna egy kedvese üzenetet elhunyt édesapjának egy papírra, amit lufikba tennének bele utána, majd felfújnák hélium palack segítségével, és felengednék a Duna fölé zene kíséretében.


Ennek megvalósításában kérte Réka segítségét. Nagyon meghatónak találtam az ötletet, rögtön fel is ajánlottam neki, hogy az általam ismert, gázpalackokkal foglalkozó oldalról szívesen intézem szükséges eszközök beszerzését.

Nagyon hálás volt, mert rengeteg feladat hárult most rá egyszerre, mégis szeretett volna találkozni, kicsit kiszakadni az állandó probléma megoldásból. Így természetes volt, hogy segítek, ha legalább a gázpalackok intézésével hozzá tudok járulni az eseményhez így, ismeretlenül is.

Már csak azért is kézenfekvő volt, hogy felajánlom a segítségemet, mert a barátnőm egy rendezvényszervező cégnél dolgozik, és nekik is sűrűn van szükségük héliumra, így jól tudom, honnan lehet a legmegbízhatóbb forrásból beszerezni ezt a gázt.

Nem csak nagyon jó, megbízható minőségű palackokkal foglalkoznak, de nagyon gondosan is járnak el velük, kiszállítják a teli palackokat, és az üreseket pedig elviszik.

Az áruk is nagyok kedvező, bár egy ilyen szomorú esemény apropóján talán nem is olyan fontos az ár, mégis érdemes megemlíteni ezt is.

Szóval megegyeztünk, hogy én ezt intézem, mert nagyon jó a kontaktom, ő pedig örült neki, hogy így biztosan minden rendben lesz.


Beszélgettünk még egy kicsit könnyedebb témákról, ittunk még vagy két kávét, és nagyon gyorsan este lett. Elváltunk azzal, hogy értesítem, amint megvan a hélium, és megígértem, hogy a lehető leghamarabb eljuttatom hozzá.

A megemlékezésre nem tudtam elmenni objektív okokból kifolyólag, de két nappal előtte elvittem neki az igényelt eszközöket. Misi bácsi lányának családja éppen náluk volt ekkor, ő is hálálkodott, mondtam, hogy nem igazán az én érdemem, az illetékes cég gyors működése tette lehetővé az hatékony intézkedést, én csak a futár voltam. Ezzel egyetemben kifejeztem őszinte részvétem is.

Réka felhívott az esemény utáni napon. Elmesélte, hogy nagyon szép volt a szertartás. Nem voltak sokan, de meghitt, békés hangulatban telt el. Külön kiemelte a záró gesztust, hogy nagyon jól sikerült, és ihletett látványt nyújtott a sok repülő, színes lufi a Duna felett. Azt mondta, minden nagyon simán ment, könnyen és gyorsan sikerült megvalósítani mindent a terveknek megfelelően. Misi bácsi lánya nagyon meghatódott a szertartás végére, hogy olyan módon vehetett búcsút édesapjától, ahogyan szeretett volna.

Még egyszer megköszönte a hathatós segítségemet, majd máris megbeszéltünk egy újabb időpontot, annak ürügyén, hogy úgyis el kell hoznom a hélium palackot tőle. Így is lett. Legközelebb már kissé vidámabb körülmények közt sikerült lebonyolítanunk a találkozót. Mindenképpen lefixáltuk, hogy a következő ilyen alkalomig nem fogunk újabb négy évet várni.