Utolsó begyújtás idén a cserépkályhába

Olyan sok mindent terveztem a hétvégére, és most mérges vagyok, hogy ilyen az idő. Persze az időjárás jelezte a rossz időt, de nem nagyon akartam hinni neki. Sajnos bejött a jelentés, és rossz idő is lett. Nem azt mondom, hogy hideg van kint, mert annyira nem vészes, de azok után, hogy a héten volt 23 fok is a 13 igen csak rosszul esik.

A tüzelés

Cserépkályha, és egy kazán szolgál a fűtésre nálunk. Ebből már azt gondolom mindenki rájött, hogy kertes házban lakunk. Már 8 éve, hogy ez az otthonunk, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a beton dzsungelből kiszabadulnunk.flower-631765_640

Valahogy én is, és a párom is mindig arra vágyott, hogy kertes házban lakjunk. Persze annak is örültünk addig, hogy volt hol lakni, és volt mit enni, egy kertes ház már álom volt. De mire valók az álmok igaz? Arra hogy beteljesüljenek, a miénk is így lett.

Igaz hosszú út vezetett idáig, de ezt is megértük 15 évnyi együtt töltött év után. Azt gondolom érdemes volt reménykedni benne, annak ellenére, hogy sokszor éreztem azt, hogy nekünk nem lesz házunk, és hogy albérletben maradunk.

A jó idő

Ahogy egyre jobb az idő, úgy gyújtunk be egyre kevesebbet. Szeretem, hogy olyan a fűtésünk, hogy akkor gyújtunk be, amikor mi akarunk, így akkor van meleg, amikor én akarom. A városi lakásban nem így volt, előfordult hogy fáztunk, főleg a gyerekek amikor kicsik voltak, mert még nem volt fűtési szezon. Persze ezt is lehet orvosolni egy villany radiátorral, mi is így tettünk.gerbera-1250287_640

Itt akkor gyújtok be, amikor én akarok, ha úgy gondolom, hogy most kicsit hűvösebb van, akkor megteszem, és így nem fázunk. Idén már sokat nem kell tüzelni, csak ezekben az időkben, amikor kicsit hűvösebb van. Ez a hétvége is a fűtési szezonról szól még, mert ha kint tízen fokok vannak, bent is lehül a ház. Azt hiszem lassan vége a szezonnak, és a cserépkályha utolsó tüzelési napjai vannak a tavaszból vissza.

Nagyon hálás dolog az, ha valakinek van egy cserépkályhája, mert ha egyszer jól felfűti, az sokáig tartja majd a meleget. Persze ez nem is most tavasszal a leghasznosabb, hanem inkább télen, amikor kint hideg van, és éjszaka is kell hogy fűtés legyen.

A hétvégi tenni valók

Nem emlékeztem pontosan, hogy hogyan is vannak az ültetések, így utána néztem az interneten. Sok érdekes cikket találtam ezen az oldalon az interneten.

Sok mindent terveztem arra az esetre, ha jó idő lett volna. A férjem Dani azt mondta, hogy most van arra ideje, hogy segítsen a kertben ásni, és a málnához a karókat leütni. Tavaly telepítettem málnákat, amit az idén már szépen fel lehet kötözni, csak nincs mihez. Az igazság az viszont, hogy itt elég rossz az idő, tegnap is az volt, és ma is, így nem nagyon lehet kint lenni. Van hogy csepereg az eső, és olyan is, hogy nem, de ki be meg nem lehet menni. A karózást sikerült megcsinálni, bár a vizes földbe igen csak nehéz volt leverni a karókat, de sikerült. Még jó hogy nem nekem kellett, mert jó ideg eltartott volna az biztos.

Holnap újra indul a hét, és semmit nem sikerült megcsinálni, amit szerettem volna. Remélem, hogy a jövő hétvége sikeresebb lesz, mert nagyon fogyunk ki az időből, és sok mindennek már készen kellene lennie odakint.